website translator plugin                               

                    

TuiNa

Tuina: Chinese manuele therapie 
Tuina  (spreek uit Twee Na) is een massage vorm uit de traditionele geneeskunde. Tuina betekent : "druk en wrijf" . Doel is om in het lichaam de vrije stroom van qi , de levensenergie,  te herstellen waardoor het lichaam de kans krijgt zichzelf te helen.  Doormiddel van druk en wrijven op bepaalde punten en meridiaan lijnen ( energie banen) op het lichaam om de stroom van energie (qi ) weer te laten stromen. ook wordt er gebruik gemaakt van verschillende manipulaties. Een tuina behandeling kan worden gecombineerd met kruiden, verwarmende olie en moxa.  Met tuina  worden er soms ook manuele technieken gebruikt . 

 

                                                             

                                                                                                                                                                                                                              

Een tuina therapeut beschikt over een groot aantal verschillende technieken. Hiermee is het mogelijk, o.a. verklevingen op te heffen, dislocaties te reduceren, pijn en spasmen op te heffen, spieren en pezen te ontspannen, meridianen te déblokkeren, het Bloed te stimuleren, de Qi circulatie te herstellen en bevorderen en de functies van organen, ingewanden en zenuwstelsel te reguleren.  

Tuina voordelen                                                                                                                                                                
Of tuina nu gebruikt wordt voor volwassenen, ouderen of kinderen, het heeft vele voordelen. Tuina  kan behalve therapeutisch ook preventief toegepast worden wanneer een kwalijke conditie nog slechts sluimerend aanwezig is. Hierdoor wordt voorkomen dat de ziekte of kwaal zich werkelijk kan ontwikkelen. Tuina  is bijzonder geschikt voor kinderen en voor mensen met een zwak gestel. Ook kan het toegepast worden i.p.v. Acupunctuur, bij angst voor naalden.
tuina  kan heel goed samengaan met andere Chinese en/of Westerse therapievormen, als zijnde één van de aspecten van een volledige behandelingsstrategie. 

Lijst met aandoeningen die met tuina goed te behandelen zijn:

lage rugklachten, hernia, ishias
maag- en darmklachten,
menstruatieproblemen,
migraine, hoofdpijnen,
nervositeit,
epicondylitis (tennisarm),

Acute en chronische verstuiking van rug , nek , schouder, elleboog, pols , knie en enkel.
Cervicale spondylopathie, periathritis van de schouder (  bevroren schouder),bursitis. Ouderdomsklachten,cosmetische en preventieve massage. etc, etc 

 De praktijk is aangsloten bij de beroepsvereniging Zhong en KAB de meeste ziektenkostenverzekeraars vergoeden de tuina of acupunctuur gedeeltelijk tot volledig. Het ligt eraan welk pakket je hebt.

www.zhong.nl 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                  

                                      

                  


.