website translator plugin                             

 
            
Traditional Ayurvedic Yoga Massage

Ayurvedic Yoga massage is ontwikkeld door Kusum Modak die woont in Pune India.       

Ayurvedische yoga massage                                          

 

Ayurvedische yoga massage is een zeer efficiente combinatie van massage en yoga, waarin  men kan ontspannen. Daarnaast wordt het lichaam met yoga asanas (strekkingen) op een krachtige, maar zachte manier geopend. Ayurvedische yoga massage is een diep bindweefsel massage, dat spanningen in de spieren losmaakt en de energie blokkades in het lichaam opheft zodat de energie weer vrij kan stromen. Door lang en diep te masseren samen met yoga asanas (strekkingen), komt het lichaam weer terug in zij oorspronkelijke vorm, natuurlijke gezondheid en vitaliteit. De behandeling wordt gegeven op een matras dat op de grond ligt. Om te masseren wordt er een natuurlijke olie in combinatie met een ayurvedische kruidenpoeder gebruikt. De kruidenpoeder stimuleert de afvoer van afvalstoffen, dit wordt ook wel detox via de huid genoemd. 

 

 

Wat is er zo speciaal aan Ayurvedische yoga massage?
            

 

Het speciale van deze massage is : het is inclusief begeleide yoga asanas (strekkingen). Het gebruik van deze asanas  is efficient voor de behandeling van specifieke lichaamsproblemen. De asanas reiken tot diep in het lichaam en kunnen het probleem tot in de wortels verhelpen. Omdat de masseur bij deze asana (strekking) helpt, hoeft de client niet zijn of haar eigen spieren te gebruiken om de positie vast te houden, daardoor kan men beter ontspannen. Als toevoeging  wordt de ademhaling gebruikt, voor extra support om het lichaam te laten ontspannen,  zodat het nog dieper kan gaan in de asana (strekking). 

Algemene Voordelen 

  • Het lost spanningen en stijfheid op.

  • Meer evenwicht in het lichaam en verbeterd de flexibiliteit.

  • Verbetering van de bloed circulatie, lymphatisch systeem en het zenuw stelsel.

  • Versterkt de weerstand.

  • Vernieuwd en maakt het lichaam gezond door : verbetering van de aanvoer van zuurstof en voeding door het hele lichaam. Het stimuleren van de afvoer van afvalstoffen.

  • Evenwicht tussen het emotionele en mentale lichaam. 

  • Maakt het lichaam vitaal, gezond energiek en mooi.

  •  

Te behandelen klachten

Rug en nekklachten, hoofdpijn, ishias, stress, zwakke weerstand, spijsverteringsklachten, spierklachten, gewrichtsklachten, enz.

 

Ayurvedische yogamassage is zeer geschikt voor mensen die yoga beoefenen of hier mee willen gaan beginnen !!! 

Voor een afspraak bel 06 19 413 908