Acupunctuur

Wat is acupunctuur ?

"Acupunctuur (acus = naald , punctrum = prik ) "  een chinese geneeswijze waarbij dunne naaldjes op specifieke punten in het lichaam gestoken worden.  Acupunctuur is een therapie waarbij stimulatie en reduceren wordt gegeven, op een of meerdere acupuncten. Doormiddel van manipulatie met verschillende type naalden om zo de energie te stabiliseren met het doel ziekten te voorkomen of te verhelpen. De meridianen en de desbetreffende punten liggen aan de oppervlakte van het lichaam, deze corresponderen met de dieper liggende organen. Door manipulatie van de naalden probeert men de uit balans geraakte verhouding van de functie van de organen weer in evenwicht te brengen.

 De naalden worden 1 maal gebruikt.

Acupunctuur is gebaseerd op het begrip  (chi of qi ) . Energie die in de natuur o.a zorgt voor de plantengroei, het klimaat , de seizoenen, dag en nacht.  In de mens zorgt het voor alle processen die het tot levend wezen maken : het kunnen zien en horen, denken en voelen, verteren van voedsel de ademhaling, en het kloppen van het hart ,slapen en dromen het uiten van emoties, kortom alles.

Acupunctuur is als geneeswijze ruim 4000 jaar geleden in China ontstaan. Acupunctuur  is door de wereldgezonheidsorganisatie( WHO) officieel erkend. Deze organisatie doet dan ook vele aanbevelingen om Acupunctuur  te bevorderen. Op dit moment maakt ruim een derde van de wereld bevolking er gebruik van.

 Te behandelen aandoeningen:
Slapeloosheid, hoofdpijn, migraine, pijnbestrijding, opvliegers, menstruatieklachten, hartkloppingen, (rsi) cans, stoppen met roken, arthrose, epicondolitis ( tennisarm), bursitis, stress, hogebloeddruk, afvallen, acupunctuur  voor cosmetica en ouderdomsverschijnselen, etc, etc. 
De praktijk is aangsloten bij de beroepsvereniging Zhong  en KAB de meeste ziektenkostenverzekeraars vergoeden de acupunctuur of tuina gedeeltelijk tot volledig . Het ligt eraan welk pakket je hebt . http://www.zhong.nl